Bloggar

Vänd dig till bloggar för städtips

Att städa är inte direkt allas favoritsysselsättning. Det måste dock göras för att det ska förbli trivsamt hemma. Med smarta knep, eller vad vi idag skulle kalla “life hacks”, går det dock att göra städningen lite enklare och roligare.

Var hittar man då alla smarta städknep? På bloggar förstås. Det är helt enkelt bara att ge sig ut på internet för att underlätta städningen. Om du ändå tycker att du inte hinner med städning i vardagen kan det vara smart att anlita en städfirma. Ett bra exempel på en sådan är Qleano, en trygg firma där du dessutom enkelt får en gratis offert. Ett annat tips är att göra lite själv hemma och låta städfirman ta hand om resten. Om du är nyfiken på städtips följer här några riktigt bra och dessutom ett par exempel på bloggar som dignar av knep.

Använd dig av husmorstips

Husmorstips är ofta så gamla så att få kommer ihåg vem det var som kom på dem från början. Gemensamt för dem är dock att de är så bra att de hängt med under alla år. Många bloggare vill lyfta de äldre husmorstipsen så att de inte faller i glömska. Anledningen till det är att tipsen ofta både är mycket väl fungerande och dessutom mer miljövänliga än konventionella rengöringsmedel. Några bloggar där du hittar mängder av husmorstips är Ekotipset, Husmorstips och Dammtussen. Även livsstilsbloggaren Underbara Clara är duktig på att dela smarta husmorstips med sina följare.

Effektiva städknep

Innan du ger dig ut och botaniserar bland genialiska husmorstips själv så kommer här några smakprov. Är skorna smutsiga? Prova att blanda en pasta av bikarbonat och vatten, gnugga på skorna med en tandborste, låt sitta och borsta sedan av. Nu har förhoppningsvis skorna fått tillbaka sin forna glans.

Har du envist smuts som inte går bort hemma? Prova bloggaren Ekotipsets fönsterputs. Den består av 20 % ättika, 80 % vatten och några droppar diskmedel. Just den här fönsterputsen är ett rengöringsmedel med gamla anor som formligen fått internet att välta på grund av sin effektivitet. Den passar allt från badrum till kök och är dessutom miljövänlig. Nu är det din tur att ge dig ut i bloggvärlden och hitta smarta städknep som underlättar vardagen. Glöm dock inte att det alltid är smart att anlita en städfirma om städningen känns för betungande.

bcorp-basics