Bloggar

Bloggar om fastighetsförvaltning?

Det ska redan här sägas att det här inlägget kommer att handla om ett smalt ämne: bloggar som handlar om och anknyter till olika slags fastighetsförvaltning. Det kan vara svårt att få jobb som fastighetsförvaltare, men ett sätt kan förstås vara att läsa på och få inblick i den världen. I den andan kommer vi att titta på bloggar som handlar om städ, vaktmästeri och annat närliggande. Om du själv bor i en bostadsrättsförening och ni saknar fastighetsförvaltning har vi ett tips. Nabo är ett företag som sysslar med just förvaltning av fastigheter och som har tagit fram en helhetslösning för bostadsrättsföreningar. De kan sköta allt från dagligt underhåll till er förenings ekonomi och juridik. I dagsläget har de lite drygt 1600 nöjda kunder över hela Sverige. Gå in på https://www.nabo.se/ för att se om de kan erbjuda din bostadsrättsförening något. När du gjort det kan du gå vidare till att titta på följande bloggtips!

Seguincaretaker’s Blog

En blogg som följer de som förvaltar en fyr på en ö i den amerikanska delstaten Maine. Bloggen handlar egentligen inte så mycket om det praktiska arbetet med förvaltning som det är en smått romantisk betraktelse över att vara fyrvaktare. Här finns små berättelser om livet på ön och gott om vackra foton. En fin bild av ett lite annorlunda liv som förvaltare.

A Janitor’s Story

A Janitor’s Story är en väldigt smal blogg, men också väldigt bra om den träffar precis rätt för dig. Bloggen handlar om hur det är att driva och starta en städfirma. Här finns dels gott om historier från Stacey och Elbert, som driver bloggen, om deras erfarenheter att driva städfirma. Förutom det finns det ett bra fokus på praktiska råd som kan vara behjälpliga för vem som helst som arbetar inom städ eller förvaltning.

Bob Croft’s Janitors’ Closet

Ännu en blogg med rapporter från städbranschen. Bob Croft delar vardagsupplevelser, tips och betraktelser som har att göra med olika typer av förvaltning. Den här bloggen är kanske som bäst när den delar praktiska tips, exempelvis hur man dammsuger höga ytor och samtidigt behåller luftkvaliteten på bästa sätt. Det är interna tips som dem som gör det här till en av de smalaste, men också bästa, bloggarna i den här klassen.

Swept of course!

Så, vi säger det igen, en till blogg som handlar om erfarenheterna om hur man driver en städ- eller förvaltningsfirma. Den här gången handlar det dock inte så mycket om det praktiska arbetet i sig som de mer administrativa bitarna. Swept of course tar en djuplodande blick på sådant som marknadsföring, försäljning, att hitta personal och allmänt om hur en firma ska drivas. Det gör att den här bloggen kan vara lärorik för vem som helst som driver en firma, oavsett branschområde.

bcorp-basics