Bloggar

Rätt kontor för dig som bloggare

Om du är en heltidsbloggare eller driver ett internetföretag bör du satsa på att hyra ett eget kontor eller en stol på ett företagshotell. Du kommer snabbt se resultat. Sitt inte hemma, utan hitta ditt kontorshotell och utveckla din sajt tillsammans med andra företagare.

Hyr kontor

Nu tänker du kanske “Hyra kontor?! Varför skulle jag göra det? Jag kan ju jobba hemifrån.” Det är många bloggare och egenföretagare som tänker precis så och faktiskt gör sig själva en riktig björntjänst. För att kunna utveckla ditt företag, för att kunna få ekonomi på dina projekt på riktigt, behöver du samarbeta med andra företagare. Det finns en orsak till att klädföretag som H&M årligen samarbetar med kända designers, istället för att bara låta sina okända designers skapa alla kläder. Företagssamarbete, synergi, är ofta det som skiljer framgång från misslyckande. Det gäller särskilt i internetvärlden där konkurrensen är mycket hård. Du kommer även arbeta mer effektivt, få tillgång till nätverk och mycket kunskap genom att hyra ett eget kontor eller en stol. Hitta ditt kontor hos Workaround som har mer än 700 kontorslösningar bara i Stockholm.

Hyra kontor eller hyra en stol? Vad passar dig bäst?

Du kan välja mellan att hyra ett eget kontor, ett eget rum som bara du använder eller att hyra en stol. När du hyr en stol har du naturligtvis ett skrivbord som du arbetar vid, men du sitter i ett lite mer öppet kontorslandskap eller i ett rum tillsammans med andra fokuserade företagare. Om du har ett större företag och tar emot klienter bör du satsa på eget kontor. Är du däremot en bloggare på uppgående – du kanske har en webbshop som börjar ge dig inkomst, du börjar få reklamintäkter på YouTube-kanalen och har börjat ge lite coachning och konsultation – då kan du börja med att hyra en stol.

De flesta arbetar mycket effektivare när de går iväg på morgonen till sitt kontor. Du kan också välja att hyra en stol ett par gånger i veckan. Det passar särskilt bra för dig som inte vill arbeta heltid med ditt företag eller som arbetar bra hemma, men känner att företaget står stilla. Att arbetslivet känns lite ensamt. Förutom att jobba mer effektivt, så får du också ett större socialt nätverk. Det kommer du må bra av på daglig basis samtidigt som det också kommer att vara en hjälp i karriären.

Bloggare på G

Är det så att du är seriös med din blogg, men ännu inte skapat ett företag kring den kan du faktiskt välja att hyra en stol någon gång emellanåt. Som en gång i veckan eller ett par gånger i månaden bara för att få vara i en engagerande miljö och få träffa drivna och kreativa personer.

bcorp-basics