Bloggar

Tjäna pengar på bloggen

 

Genom kunskap, ambition och en liten gnutta tur går det att tjäna mer eller mindre obegränsat med pengar på en blogg. Det som krävs är en välskriven blogg med snygg design och intressant innehåll – och sedan förstås en hög med engagerade läsare. Sedan går det att tjäna pengar genom annonser, adlinks och samarbeten med olika företag.

Annonser på bloggen

När ett par tusen läsare har strömmat till bloggen är det dags att börja lägga in annonser. De kan läggas in ännu tidigare, men kommer knappast göra några pengar till en början. Det finns flera nätverk anpassat särskilt för bloggare som vill lägga in annonser och det är gratis att registrera sig för detta och ansöka om samarbeten med olika företag. Sedan klistrar man in en bit kod i bloggens kodmall med annonser. Företagen som annonserar betalar ibland per sidvisning, men oftast per klick. Webbutiker betalar även en viss procent av försäljningssumman ifall ett klick från bloggen leder hela vägen till en försäljning. Med lite tur går det alltså att få in stora summor här trots relativt få besökare, det beror på hur köpstarka läsare man har gentemot företagen annonserna leder till.

Samarbeta och få gratis produkter

Med fler besökare på bloggen finns fler chanser till roligare samarbeten. Kontakta företag som passar väl in på bloggen. Handlar bloggen delvis eller mest om mat så kontakta livsmedelsföretag eller restauranger. Be om att få testa och recensera produkter eller upplevelser och skriv om de i bloggen. Glöm inte att ta betalt i pengar och inte bara för själva produkterna som företaget delar ut. En sådan reklamplats på en välbesökt blogg är värdefull och bör betalas på samma sätt som all annan köpt marknadsföring. Med tillräckligt många läsare kan det bli riktigt mycket pengar i slutändan.

bcorp-basics