Bloggar

Skvallerbloggar

När de stora bloggarna blev rikskändisar började det dyka upp bloggar som inriktade sig på att skriva om de så kallade storbloggarna. Det blev som en slags skvallertidning i bloggvärlden och fick därför samlingsnamnet skvallerbloggar. Under åren har det funnits många skvallerbloggar som har skrivit både sanningar, lögner och stora avslöjanden om Sveriges bloggkändisar. Precis som de tryckta skvallertidningarna har skvallerbloggarna ofta mottagit kritik från människor som tycker att det är fel att skvallra om andra på det här sättet. Många menar samtidigt att storbloggarna får skylla sig själva, eftersom de valt att skriva om sina liv öppet på internet vilket såklart gör att läsarna blir engagerade och skvaller uppstår.

Kända skvallerbloggar

Att driva en bra och aktiv skvallerblogg tar upp mycket tid. Det kan också vara psykiskt krävande eftersom det lätt blir bråk om vad som får skrivas och inte. Därför har nästan alla skvallerbloggar drivits anonymt, där identiteten på skribenterna aldrig avslöjats offentligt.

Några av de bloggar som hållit igång längst är Hot Gossips som var väldigt inspirerad av serien “Gossip Girl”. Falsk sanning är en annan blogg som låg på Bloggportalen Finest. Det senaste tillskottet är Bloggbevakning, som ligger på Nöjesguidens bloggportal.

bcorp-basics