Bloggar

Tips för att få en populär blogg

En populär blogg kräver en engagerad skribent som hela tiden anstränger sig för att skapa nytt kreativt innehåll. Dessutom är det viktigt att bloggaren själv tycker att det är roligt, sådant lyser alltid igenom och är viktigt för att fånga bloggläsare generellt.

Hitta rätt ämne

Det kan vara knepigt att komma igång med vad det egentligen är man vill skriva om. Gör en tankekarta eller ett dokument med idéer. Ska bloggen vara nischad så skriv ett antal kategorier på bloggens tema och ett par olika rubriker i varje kategori. För den som hellre vill skriva en renodlad vardagsblogg är det ändå bra med kategorier för att få in rutin men samtidigt variation i bloggen.

Locka till sig läsare

Det går att få många läsare fort med fula knep, men för den som vill ha aktiva läsare som återkommer gång på gång är det bättre att göra det grundligt från början. Leta potentiella läsare i forum som avhandlar ungefär samma ämnen som bloggen. Dela gärna en länk till bloggen med några rader om vad den handlar om, men undvik att spamma för det leder lätt till att folk tröttnar snabbt.

bcorp-basics