Bloggar

Kända svenska bloggar

 

Under 2007 och 2008 när vardagsbloggarna slog igenom på riktigt, föddes Sveriges riktigt kända bloggar och de första bloggkändisarna dök upp överallt. Bland de mest välkända är Blondinbella, Kenza och Kissie och alla dessa har haft sina bloggar i drygt tio år. De har gått från att kallas bloggkändisar till att nu vara superkändisar och nästan alla i Sverige vet vilka de är. Med åren har det kommit och gått flera andra stora bloggare, men de allra första kända bloggarna har verkligen stått starka i toppen under dela tiden.

Entreprenörskap och eget klädmärke

Med en stor blogg kom inte bara roliga fester och pengar från reklamintäkterna, utan det har blivit starten på en mångsidig karriär för både Kenza och Blondinbella. Båda har tjänat många miljoner kronor bara genom samarbeten och annonser i bloggen, och sedan fått chansen till spännande karriärval samt möjligheten att kunna leva sina drömmar fullt ut.

Blondinbellas karriär har varit krokig men inbringat många miljoner. Hon har bland annat hunnit designa kläder, ha ett eget magasin; “Egoboost” samt författat två böcker. Allting har inte gått bra, men som en sann entreprenör har hon fortsatt med nya idéer och idag står hon som ägare till hudvårdsmärket LCC och skomärket Flattered som båda går väldigt bra. Bloggen uppdateras fortfarande varje dag, men hon har gått från festande tonårstjej till en mogen tvåbarnsmamma.

Reser världen runt

Kenza växte upp i en förort till Stockholm utan några större tillgångar. Som tonåring gjorde hon vissa modelljobb och startade en blogg där hon visade upp bilderna och skrev om sitt vardagsliv. Bloggen växte sig snabbt stor då den på tiden var ovanlig i sitt slag. Tusentals läsare blev till slut till cirka en miljon, vilket gjorde att Kenza kunde tjäna stora pengar genom annonser och samarbeten. Hon har tidigare visat papper på hur hon tjänar flera hundra tusen kronor på en månad, bara på bloggen.

Inkomsterna gjorde att Kenza kunde ägna sig åt sin största passion, att resa. Bloggläsarna har under åren fått följa med runt hela jorden och sett fantastiska bilder från semesterresorna.

Sen ett par år tillbaka har hon klädmärket IvyRevel som hon startade tillsammans med sin pojkvän. Förra året gick H&M in som delägare och kläderna syns och säljs idag över hela världen.

bcorp-basics