Bloggar

Jobba med bloggannonsering

Den som tjänar pengar på att blogga får i de flesta fall den största intäkten från olika typer av annonsering på sidan. Faktum är att annonsering är det som mer eller mindre gör att en blogg går runt, och en blogg med potential har ofta en byrå som sköter allt med annonsering.

Här kan du läsa mer om hur arbetet bakom kulisserna går till när det gäller bloggar och annonsering. Ett kul och spännande jobb i en bransch i ständig framfart.

Från blogg till business

Det är så klart inte alla synliga bloggar som har samma förutsättningar att tjäna pengar på annonser och samarbeten. För att nå den nivå som “krävs” för att kunna erbjuda exponering på bloggen till en kostnad behövs trafik. Bloggen behöver helt enkelt ha tillräckligt många besökare för att externa företag eller varumärken ska vara intresserade av att synas på sidan.

När en blogg blommar ut och börjar ha en regelbundet stark trafik i samband med nya inlägg är det hög tid att tänka strategiskt sälj. Här behöver de flesta bloggare någon form av extern part som kan hjälpa till att få annonseringen på plats. Du som söker efter lediga jobb inom reklam i stockholm har garanterat stött på olika typer av roller på annonsbyråer. Det ökade trycket från företag när det gäller exponering på bloggar gör att reklambyråerna behöver kompetenta key accounts för diverse annonsförsäljning.

I många fall kan det också vara så att influencern tillika bloggaren är knuten till en större plattform som också ansvarar för annonsering på de tillhörande bloggarna. Oavsett hur processen ser ut krävs det noggrannhet och ofta ett heltidsjobb för att sälja annonser till bloggen. Det ska dessutom tas fram format och olika prisstrategier beroende på vilken typ av exponering det gäller.

Enkel form av annonsering

Ett annat sätt att tjäna pengar på en nystartad blogg utan att bli för knuten till en extern reklam- eller annonsbyrå är att aktivera Googles annonsprogram. Då kan du tjäna pengar genom att locka besökare till din blogg via google annonser. Här är det smart teknik som ser till att dina annonser visas när en användare är i ett “aktivt” läge och redo att agera.

Affiliate marknadsföring är också ett alternativ för mindre bloggare som önskar tjäna lite pengar på bloggandet. Här tjänar bloggaren pengar via provision på de annonser som förmedlas på sidan och det sker via en form av nätverksportal.

bcorp-basics