Bloggar

Resebloggar

De allra flesta älskar att resa, och nästan lika mycket om vi älskar att själva resa älskar vi att läsa och inspireras av andras upplevelser i andra länder. Att läsa resebloggar kan vara ett sätt att drömma sig bort från verkligheten en stund, att få uppslag inför sin nästa resa eller ett sätt att nostalgiskt se tillbaka på ett resmål som man själv besökt, fast genom en annans ögon.

Vilka är det då som har möjlighet att resa så mycket att de kan skriva en blogg om det? Det finns inget enkelt svar, eftersom skaran resebloggare är lika brokig som deras resmål. Ett exempel på en vanlig situation för resebloggare är till exempel att de har ett yrke som tillåter dem att resa, vilket gör att de kan tjäna pengar samtidigt som de är på resande fot, eller till och med att de reser i arbetet. Det kan handla om allt från flygvärdinnor till frilansjournalister.

En annan ganska vanlig typ av resebloggare är sådana som bor i ett annat land. På denna typ av bloggar får man med andra ord läsa många inlägg om samma land under en längre tid, vanligtvis med fokus på kulturkrockar och egenheter i det aktuella landet, innan bloggaren sannolikt rör sig vidare och flyttar till ett annat land.

Slutligen finns det faktiskt de som driver en reseblogg bara genom att resa på fritiden. Inläggen kommer naturligtvis mer sällan på det sättet, men om man kompenserar genom deras kvalitet kan man ändå samla ihop en trogen skara läsare.

Att driva en reseblogg är naturligtvis förenat med betydligt fler utgifter än att driva en blogg om ett ämne som man kan få information om hemifrån eller via internet. En reseblogg förutsätter dock att man själv har upplevt det man skriver om, vilket betyder att man måste ha råd att göra resorna. Om man behöver en extra boost i kassan för att komma iväg på sin nästa resa och därmed kunna få de intäkter som inläggen om den resan förhoppningsvis genererar, kan en lösning vara att ta ett sms-lån på mobillan.se. Det bästa är dock sannolikt att börja driva resebloggen som en hobby, som något man skriver för sig själv eller sina vänner. Då kan bloggen få växa i naturlig takt utan att man är beroende av den för sin inkomst.

bcorp-basics