Bloggar

Blogga bekvämt hemifrån

Bloggar du helst uppkrupen i soffan med en stor kopp te på soffbordet och laptopen i knäet? Då är du förmodligen långt ifrån ensam. För många som bloggar är det en skönt avkopplande stund då kreativiteten kan flöda fritt. Att huka över en alldeles för lågt placerad dator kan dock ge problem i längden. Smärta i axlar och nacke är vanligt förekommande hos dem som spenderar mycket tid framför datorskärmen. Flitigt användande av smartphones och datorer kan även ge problem i form av torra och irriterade ögon. Tack och lov finns det en rad sätt att undvika smärta och obehag, här kan du läsa mer om dessa.

Hitta rätt position vid datorn

Att driva en framgångsrik blogg kräver mycket jobb och många timmar framför skärmen. Många ergonomer hävdar att den bästa positionen vid datorarbete är att stå upp, en god nyhet för dig som har ett höj- och sänkbart skrivbord eller ett kök med en bardisk i rätt höjd. En del experter förordar däremot att vi ska sitta något framåtlutade när vi bloggar och ha ungefär samma ställning som en ryttare som sitter i sadeln. Det är dessvärre inte endast rygg, axlar och nacke som kan bli lidande av ditt bloggande, såväl smartphones som datorer kan ge överansträngda ögon. När du tittar på en liten skärm så håller du den nära och dina ögon blir tvungna att omfokusera. Det finns till och med de som blir illamående av att titta för länge på en skärm. Att ta pauser, titta upp från skärmen och fokusera på något annat hjälper mot den här typen av digital åksjuka.

Sköna platser att blogga från

Måste man sitta vid skrivbordet eller stå vid ett höj- och sänkbart bord när man bloggar? Det kan kännas betydligt mer befriande och kravfritt att sitta i en miljö som inte påminner om arbete eller studier. För den som vill behålla flexibiliteten kan det vara en god idé att växla mellan olika platser. Ena dagen kanske du bloggar från en ställbar säng, nästa dag är det fåtöljen på terrassen som gäller. Kanske bloggar du helst från mobilen? Alla hem har inte samma förutsättningar, en liten studielya har färre bloggvänliga platser än en stor villa. Om du vill fortsätta sitta uppkrupen i soffan så ska du naturligtvis fortsätta med det, det kan dock vara en god idé att lägga till några stretchövningar eller att ägna dig åt lite hederlig klassisk pausgympa mellan blogginläggen.

bcorp-basics